Filmen støttes via Crowdfunding. What?

Crowdfunding, hva er det?Crowdfunding av film

Lurer du på hva “Support Now” betyr på prosjektets websider? Hva er crowdfunding?

De siste årene har et nytt konsept blitt mer og mer lagt merke til, spesielt i USA. Donasjonsmodellen “Crowdfunding” har vokst veldig, og det finnes nå over 450 forskjellige plattformer for dette. Alle med forskjellige strukturer og løsninger rettet mot forskjellige prosjekter. Spesielt kjent er donasjonsprosjekter for film og musikk.

Det er slik vår dokumentar blir gjennomført, men ikke alle vet hva crowdfunding er. Derfor presenterer vi denne finansieringsmodellen for dere her.

Noen av de mest kjente plattformene for crowdfunding er den velkjente Kickstarter, deretter PledgieSellaband, og IndieGoGo. En av de nye systemene som får mer og mer oppmerksomhet er IgnitionDeck som vi bruker. Dette er et system tilpasset den velkjente bloggplattformen WordPress som flere og flere websider blir laget på.

Disse plattformene, eller online løsningene, har til felles at man registrerer et prosjekt som ønskes fullført. Man setter da opp detaljer for prosjektet, slik som idè, bakgrunnsfakta, grunnleggere, hva som tilbys til de som deltar og støtter prosjektet. Og andre detaljer relatert til type konsept.

Gruppe-donasjon til et kreativt prosjekt

Dette vil da si at et prosjekt blir støttet av enkeltpersoner, og består av den kollektive interessen for et prosjekt de føler noe for. Dermed fungerer hver person som en representant for filmen og ideen, og bidrar av den motivasjon av at de blir  medansvarlig for at prosjektet blir fullført og får annerkjennelse og goder for dette. Hva slags type goder og annerkjennelse man mottar ved donasjoner til slike prosjekter varierer veldig, og er helt opptill ildsjelenes kreative krumspring. Ofte donerer publikum av ren vilje i troen på et prosjekt og fordi de selv ønsker at prosjektet skal fullføres. Andre materielle eller praktiske goder må jo også være realistiske etter type konsept og budsjett.

Dokumentaren Sirius med Steven GreerDet finnes mange tilsvarende filmprosjekter i dette formatet, men nesten ingen i Norge. Mange uavhengige filmskapere har produsert mange gode og viktige filmer via donasjonsstøtte fra engasjerte mennesker. For eksempel, storfilmen Ironsky (2012) med et budsjett på 7.5 millioner Euro ble delvis crowdfund’et og fikk en del omtale om dette.

En annen viktig film som er under klipping og avslutning er dokumentaren til Steven Greer, “Sirius“.

Denne filmen dokumenterer og forteller at vi faktisk ikke er alene på denne planeten og i universet. Engasjementet og effekten av denne filmen er utrolig, og de motatte donasjonene gikk 95.000,- USDollar over målet som ble satt.

Dette prosjektets funding-modell

Vårt oppsett for å høste midler til denne filmen er en typisk og klassisk modell hvor man har satt en rekke nivåer av donasjoner man kan velge mellom. Vi har presentert historien og ideen, og tilbyr publikum noen fordeler på de forskjellige Levels/Nivå.

For filmproduksjon er det en fordel og også vanlig å presentere en trailer på websidene for å styrke prosjektets realisme og mål, noe vi også ønsker å gjøre. Utfordringen for oss er at dette er en personlig dokumentar hvor vi foreløpig ønsker å ikke vise hovedpersonen offentlig før mot slutten av produksjonen. Samtidig, i og med at dette blir en film hvor vi kommer til å følge personen en periode, vil dette først være mulig etter at vi har mottatt nok støtte til å komme i gang. Vi ønsker heller ikke å gå i gang med noe halvhjertet eller å måtte gjenta opptak i en dokumentar, da det er de ekte øyeblikkene som skaper filmen.

Vi tilbyr nå 7 nivåer man kan velge mellom. Dette er hva vi tilbyr på vårt minste nivå for 150,- kr.

Du vil motta VIP oppfølging på produksjonen underveis. Vi deler bak-kamera detaljer som ikke vil vises på TV eller DVD senere. Det vil heller ikke publiseres på våre websider. Du får også tilsendt filmens plakat som et desktop bilde/bakgrunn bilde til din PC med filmen budskap.

Første opptak i mars

Men det vi lover så langt, er å presentere som tidligere nevnt, et intervju fra opptakene som skal gjøres i Oslo helgen 15. mars. Med dette vil vi vise litt av prosessen for Malin i filmen. For dette blir et av de momentene som er mest spennende for henne. Regresjonsterapi, for å kanskje få noen svar på hva om ligger i underbevisstheten.

Hjelp oss videre

Gi ditt bidrag i dag! Vær med oss videre på opptak fremover. Hjelp oss å vise et eksempel på mennesker som lenge har blitt latterligjort, sett på som alternative raringer, som ikke blir forstått i sine opplevelser eller åndelige oppdagelser. De som har en velutviklet sans for å føle andre menneskers energisignatur og stemning, og hjelper etter beste evne med veiledning og healing.

Dette er nå i ferd med å endre seg, hvor vi nå aksepterer at vi alle er energi, og ikke bare fysisk. Slik at medmennesker som har denne egenskapen kan bli anerkjent og respektert fullt ut, og stå for seg selv i noe som faktisk er naturlig for alle mennesker.

Slik Malin nå ønsker å gjøre…

[project_widget_buy_button product=”1″]

Tags:

Kommentarer er lukket.