Produksjonsstatus August 2013

Dokumentar produksjonskameraDet er sommer, med mindre aktiviteter i arbeidslivet da mange har ferie. Vi håper du har en god tid. For oss, iallfall for kjernegruppen av produksjonsteamet, snakkes det lite om ferie. Freelance livet er, fritt. Men man blir liksom aldri arbeidsledig.

Kanskje du ikke har lagt merke til det, men vi har passert den forrige datoen for slutten av vår sponsorperiode til dokumentarprosjektet. Vi har faktisk oppnådd en innsamling på litt over 20.000,- til vår produksjon, selv om “Crowdfunding” er nytt i Norge.

Crowdfunding som finansiering i Norge

Dokumentaren Energiarbeid er en produksjon som ble startet hvor finansieringen ble basert på “crowdfunding”. Dette har vi skrevet om tidligere. Vi har også forlenget den angitte sluttdatoen en gang før. Etter det og frem til nå har vi jobbet videre med filming og planlegging, og vi har gjort ferdig et intervju i Oslo om regresjonsterapi som vi fikk mye god tilbakemelding på! Det viser seg at temaet tidligere liv, inkarnasjon og muligheten for å finne mer ut av dette via regresjon er noe som åpner seg for fler og fler.

Selv om “crowdfunding” er så nytt i Norge, har vi faktisk fått inn litt over 20.000,- til prosjektet. Og selv med temmelig få svar bekrefter vår lille spørreundersøkelse på Facebook det vi selv møter; at 90% ikke har hørt om crowfunding i Norge. Allikevel har vår produksjon så langt vært drevet av publikums sponsing som har gjort at vi har kommet så langt som vi har, i tillegg til vår egen innsats i crew.

Vi fortsetter nå vår sponsorperiode og lar muligheten for støtte stå åpen frem til høsten. Samtidig kommer vi til å søke litt midler og støtte fra andre kilder. Vi har tross alt en ny film i sikte.

Budsjett, positivt engasjement og interesse

Film produksjonMed tanke på hva en filmproduksjon koster, har vi faktisk et ganske lavt budsjett i denne produksjonen. Det budsjettet vi har satt opp og som utgjør 140.000,- er det som vil være nødvendig for å fullføre opptakene ut ifra det manus vi har skrevet. Kostnadene beregnet er reise og opphold, noe teknisk utstyr, dekking av mat til crew under opptaksdagene (Minimum godtgjørelse), og små utlegg under produksjonstiden.

Vi ønsker også å gi noe godtgjørelse til musikkproduksjonen for dokumentaren. I tillegg sitter regi, foto og lyd uten lønn under produksjonstiden, og klipp uten lønn i etterarbeidet. Noe vi egentlig ønsker oss, da spesielt etterarbeidet tar flere uker.

Utover dette er denne filmen produsert på frivillig basis.. Det vi brenner for er å gjøre ferdig en film mennesker kan kjenne seg igjen i, og som vil åpne øynene for andre som ennå ikke helt ser seg selv eller sine medmennesker i dette lyset, slik som historien til Malin.

Mer tid og alternative finansieringsmetoder

Dokumentarens planleggingsfaseProsjektet er varmt, og vi får gode tilbakemeldinger og nye interessenter til produksjonen hele tiden. Mange har sendt oss private mailer og ønsker å bidra selv i filmen, og mange stiller spørsmål om hvordan fremdriften går. Vi er glad for engasjementet som følger oss! Vi tar vare på kontaktinformasjon fra mennesker med gode historier frem til neste prosjekt. Men i denne omgang er det kun “Malin” vi kommer til å fokusere på i vår film, da dette er mer et personportrett. Et eksempel på en type menneske.

Vi kommer til å ta litt tak i finansieringsmetoder utover publikums mulighet for sponsing via vår crowdfunding plattform. Vi gjør dette for å ikke gamble med tiden i vår fremdriftsplan, ettersom Norge må bli trygg på crowdfunding.

Har du en idé, en pengesekk under senga, “hemmelige” kontakter eller andre sprudlende bidrag som kan gi oss fremdrift, ta kontakt! Vi ønsker samtidig å spørre alle som følger oss både på mail, Facebook og andre steder om å hjelpe oss videre med å dele denne e-mailen, linker, Facebook siden og vår webside til minst én av dine venner. La en kjede av det fellesskapet vi har løfte oss videre frem!

Takk på forhånd til alle som deler. Ha en lun sommer videre, og kontakt oss dersom det er noe du lurer på.

-og, vi ønsker gjerne å høre fra deg! Spørsmål eller kommentarer? Skriv det i kommentarfeltet under…

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply